Una ruta al voltant de Júpiter en temps real

Una ruta al voltant de Júpiter en temps real

- 13 September 2016

Després d’un llarg viatge de 5 anys i 2.800 kilòmetres, la nau Juno de la Nasa ha començat a enviar fotografies d’alta resolució del planeta Júpiter. Durant la missió, està previst que voli pel damunt dels núvols més alts del planeta, a uns 4.100 kilòmetres d’altura. L’estructura interna, la magnetosfera i l’origen del planeta deixaran de ser un misteri i serà possible entendre amb més precisió la història del nostre sistema solar. De moment, la nau recorrerà la primera de les 37 òrbites del planeta i el viatge durarà uns 20 mesos.

La càmera de la nau Juno fotografia a color i s’ha dissenyat amb la intenció de captar els misteriosos pols del cinquè planeta del sistema solar. A través de l’apliació “Eyes on Juno” és possible seguir la ruta de la nau en temps real i en qualsevol moment de la missió. Fins i tot es pot activar i desactivar el camp magnètic, les aurores i el cinturó de radiació. I tot en 3D.

Pel seu tamany i composició (hidrogen i heli) es considera que és el primer planeta format a partir de la nebulosa sobrant de la creació del sol. Que la nau hagi sobreviscut a la seva brutal radiació ja és tot un èxit. Però les principals preguntes que la Nasa vol resoldre gràcies a la nau Juno = com estan formades les seves capes, la quantitat d’aigua que conté o l’estructura del seu camp gravitacional.

juno-illustration_5529310241_o-1-980x66334769886 - jupiter and satellite juno jup Jupiter-3 Jupiterjupiter3