Per ser creatiu només t’has de concentrar

TheCreativeNet - Hey Sosi

Per ser creatiu només t’has de concentrar

Sorry, this entry is only available in European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Es diu que una de les tècniques que poden enfortir més la nostra creativitat = el mindfulness. És a dir, l’atenció plena o la plena consciencia. I com funciona? Concentrant-nos en determinats estímuls. Observant la respiració, mirant fixament una espelma o cantant un mantra. O el que és el mateix: centrant l’atenció + evitant la dispersió mental.

La meditació impacta directament en el nostre cervell. Concretament a la zona relacionada amb el pensament lògic, seqüencial i ordenat. Diversos estudis demostren que les persones altament creatives viuen instal·lades gairebé permanentment en un altre tipus de mecanisme cerebral. En altres paraules, dins de la xarxa de la imaginació. Directament relacionada amb els pensaments sobre el futur i la creativitat radical.

Però la pràctica del mindfulness no consisteix en centrar-se en una idea i oblidar la resta de coses. Del que es tracta és de deixar que la imaginació flueixi. Practicant l’atenció plena es pot observar de quina manera la ment salta d’un concepte a l’altre + juga de manera fantasiosa i desordenada. Perquè el mindfulness afavoreix les connexions remotes, el pensament analògic i la lliure circulació d’informació entre el cervell conscient i l’inconscient.

Això sí, l’ideal seria practicar els dos tipus de pensament: les habilitats espontànies però també les deliberades. Perquè per desenvolupar correctament una idea imaginativa també és important tocar de peus a terra.

Foto de portada de Hey Sosi.