Una ruta al voltant de Júpiter en temps real

Una ruta al voltant de Júpiter en temps real

- 13 September 2016

Sorry, this entry is only available in European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Després d’un llarg viatge de 5 anys i 2.800 kilòmetres, la nau Juno de la Nasa ha començat a enviar fotografies d’alta resolució del planeta Júpiter. Durant la missió, està previst que voli pel damunt dels núvols més alts del planeta, a uns 4.100 kilòmetres d’altura. L’estructura interna, la magnetosfera i l’origen del planeta deixaran de ser un misteri i serà possible entendre amb més precisió la història del nostre sistema solar. De moment, la nau recorrerà la primera de les 37 òrbites del planeta i el viatge durarà uns 20 mesos.

La càmera de la nau Juno fotografia a color i s’ha dissenyat amb la intenció de captar els misteriosos pols del cinquè planeta del sistema solar. A través de l’apliació “Eyes on Juno” és possible seguir la ruta de la nau en temps real i en qualsevol moment de la missió. Fins i tot es pot activar i desactivar el camp magnètic, les aurores i el cinturó de radiació. I tot en 3D.

Pel seu tamany i composició (hidrogen i heli) es considera que és el primer planeta format a partir de la nebulosa sobrant de la creació del sol. Que la nau hagi sobreviscut a la seva brutal radiació ja és tot un èxit. Però les principals preguntes que la Nasa vol resoldre gràcies a la nau Juno = com estan formades les seves capes, la quantitat d’aigua que conté o l’estructura del seu camp gravitacional.

juno-illustration_5529310241_o-1-980x66334769886 - jupiter and satellite juno jup Jupiter-3 Jupiterjupiter3