Participants OpenStudios

Participants OpenStudios

- 12 February 2019

Aquestes són totes les empreses que podràs conèixer durant l’OpenStudios, en ordre alfabètic:

ANIMA CONSULTING GROUP

Com la digitalització està transformant els models de negoci.

ANIMA és una consultoria d’innovació especialitzada en la creació de nous productes, serveis, experiències i models de negoci amb base digital que donin resposta a les tendències i necessitats del futur.

– Data i horaris: el 15 de febrer a les 10:30h a C/Calvet, 41-45 entresòl 3a

 

ASABYS PARTNERS

Són una firma d’inversió en el sector de la medicina i la innovació científica. Principalment ajuden i financen els projectes de metges i científics que volen tractar malalties amb projectes innovadors de centres de recerca i hospitals.

T’explicaran com identifiquen i inverteixen en projectes científics potents i el tipus de treball que fan en aquestes inversions. A més, veuràs un exemple del tipus d’emprenedors que donen suport ja que es realitzarà una xerrada sobre un dels seus últims projectes: teràpia digital mòbil amb realitat virtual per a tractar malalties mentals com l’ansietat o les fòbies.

– Data i horari: el 20 de febrer a les 10h a Passeig de Gràcia, 53 àtic.

 

BARCELONA SUPERCOMPUTING CENTER

Es tracta del Barcelona Supercomputing Center, el centre nacional que alberga el supercomputador MareNostrum, un dels més potents d’Europa.

Assistiràs a una presentació general del centre i del que pot fer un supercomputador.

– Data i horaris: el 20 de febrer a les 16h a C/ Jordi Girona, 31 (edifici Torre Girona).

 

CABEZA PATATA STUDIO

Interseccions entre l’artesanal i el tecnològic.

Cabeza Patata és la creació de la il·lustradora i artesana Katie Menzies, i l’artista i animadora de 3D Abel Reverter. Ens preocupem per la diversitat i l’apoderament femení i unim forces per a crear un món de personatges juganers però forts, ple d’energia i positivitat.

Som un duo de directors/estudi de creació de personatges i animació creat a principis de 2018. Treballem entre Barcelona i Londres i tenim clients al voltant del món, inclosos Google, Royal Society of the Arts i el New York Times.

A primera vista, el nostre estudi treballa envoltat de tecnologia i crea projectes per a ser vistos principalment en l’espai digital, però darrere de la capa tecnològica s’amaga una gran quantitat de feina artesanal – utilitzant mètodes tradicionals com la costura, l’escultura i la fotografia Cabeza Patata crea peces úniques.

– Data i horaris: el 16 de febrer a les 16h a C/Pamplona, 89 1r pis

 

CANÒDROM PARC D’INVESTIGACIÓ CREATIVA

Videojocs espanyols: referents a nivell mundial.

El talent en la indústria espanyola del videojoc. T’explicaran com i per què la indústria al nostre país ha crescut i s’ha convertit en un dels referents a nivell mundial. A més parlaran de les iniciatives existents per a potenciar aquest talent i presentaran alguns casos d’èxit.

– Data i horari: el 18 de febrer a las 17h en C/Concepción Arenal, 165

 

CONTECNOW

Tendències tecnològiques: visió sobre l’impacte que tindran en les persones i els seus llocs de treball.

ContecNow és una empresa tecnològica focalitzada a donar servei a mitjanes i grans empreses a les quals ajuda en la modernització i gestió dels seus processos d’informàtica i telecomunicacions.

Et parlaran sobre la seva visió en els canvis que es preveuen en un futur pròxim i com considerem que afectaran les persones i als llocs de treball.

– Dates i hores: 18 i 22 de febrer, a les 12h al C/Angli 31, 4a planta.

 

CREATOR STREET

Repensar les experiències d’aprenentatge per al segle XXI.

Creator Street és un laboratori de noves experiències d’aprenentatge per a competències del segle XXI, amb particular enfocament en la creativitat, la innovació i l’emprenedoria, i l’ús creatiu de les tecnologies. Col·laboren amb escoles, universitats i empreses, i proposen experiències d’aprenentatge directes per a joves. Organitzen el Maker Challenge (www.makerchallenge.eu) per a joves de 10 a 30 anys (en diferents categories), un repte d’innovació amb impacte on els participants resolen problemes del món real i fan realitat les seves idees a través de tecnologies de fabricació digital (impressió 3D, Cort Laser, Arduino, Apps…)

T’acolliran al Barcelona Learning Innovation Community (BLIC), un nou espai d’innovació educativa al centre de Barcelona (www.ourdream.school); on et presentaran l’experiència del Maker Challenge i la tercera edició que arrenca al març i, a més et faran viure una introducció pràctica al Design Thinking.

– Dates i horaris: 18 de febrer a les 18h i 19 de febrer a les 17h a C/Enric Granados, 7.

 

DEXEUS

Visita al laboratori més modern d’Europa.

Visita del Laboratori de reproducció assistida, el laboratori tecnològicament més modern d’Europa. Es farà una visita guiada i s’explicarà tots els nous avanços que s’ofereixen gràcies a la tecnologia.

– Dates i horaris: 14 de febrer i 21 de febrer, a les 16h a Gran Via de Carles III, 71

 

DOMESTIC DATA STREAMERS

Domestic Data Home.

Les dades canvien la forma en què percebem el món. Actualment es genera més informació sobre nosaltres mateixos i el que ens envolta que mai abans en el transcurs de la història. Per aquesta raó, necessitem noves eines per a entendre i convertir aquesta informació en un llenguatge que sigui comprensible per a tots.

Domestic Data Streamers és un equip multidisciplinari de Barcelona que ha emprès el repte de captar i transformar les dades crues a partir de sistemes interactius i experiències; amb un bagatge en mitjans digitals i disseny d’interacció, juguen entre els límits de l’art, la ciència i la sociologia per a acostar-se al món de les dades amb un enfocament més humà.

L’equip va ser creat a l’octubre de 2013 i des de llavors ha creat instal·lacions per a museus i institucions tant a nivell nacional com internacional, entre els quals destaquen el CCCB, Smart City Expo, Disseny Hub Barcelona, California Academy of Science o PMQ Hong Kong.

T’explicaran què fa, com ho fan i per què ho fan, amb el case study d’alguns dels seus projectes emblemàtics.

– Data i horaris: 21 de febrer a les 11h a C/Pujades, 77 3r trepitjo, porta 8C.

 

HAMILL INDUSTRIES

Inside Hamill Industries.

Hamill Industries és un estudi creatiu format pels realitzadors, inventors i artistes visuals Pablo Barquín i Anna Diaz. La seva pràctica se centra a combinar tècniques digitals, robòtica i visuals per a explorar conceptes de la naturalesa, el cosmos i la física.

Profundament influenciats per la seva pràctica com a realitzadors, el duo duu a terme recerques artístiques i tecnològiques en el camp de les arts visuals i la visualització i síntesi del so, combinant nous mitjans i tecnologies experimentals amb invents mecànics.

Hamill Industries s’ha convertit, malgrat la seva curta trajectòria, en un estudi on expandir la pràctica artística a noves dimensions creatives basades en la innovació i l’enginyeria. Han aconseguit crear experiències visuals i poètiques úniques, sovint inspirades en el món de la ciència-ficció i les avantguardes cinematogràfiques.

Hamill Industries treballa en múltiples mitjans, els quals inclouen la publicitat, els vídeos musicals, les instal·lacions artístiques i la performance en viu. Les seves peces han adquirit reconeixement internacional amb la publicació en diferents mitjans (The Washignton Post, Motionographer, Deezen, The Creators Project, TV3, BTV) i premis com l’Or LAUS ’16 i la selecció entre els 10 millors projectes europeus STARTS PRIZE ’16. Des del 2016 han acompanyat de gira al productor, compositor i DJ Floating Points creant els seus fascinants espectacles visuals i, recentment, han dirigit el seu àlbum visual “Reflections – Mojave Desierto”. Els seus treballs han passat per festivals i institucions reconegudes internacionalment com l’ARS Electronica, Barbican Centre, Primavera Sound o Coachella i han treballat per a marques com Converse, Diesel o Cervezas Alhambra.

– Data i horaris: 22 de febrer a les 17h a C/Pamplona, 89 baixos.

 

HANGAR

Visita als col·lectius en residència d’Hangar.

Hangar és un centre obert per a la cerca i la producció artística que dona suport a creadors i artistes. La missió d’Hangar és donar suport als creadors en totes les fases del procés de producció de les arts visuals, i contribuir a la millor consecució de cadascun dels seus projectes. Per això, tot els nostres serveis es concentren a facilitar l’accés dels artistes als recursos materials i tècnics necessaris i a a portar un context d’experimentació i de lliure transferència de coneixement.

Realitzaràs un tour pels col·lectius que treballen en Hangar.

– Data i horaris: 21 de febrer, a les 18h a C/Emilia Coranty, 16.

 

HELENA TORRAS B-WOM

Tocaran temes tan diversos com l’estratègia de finançament per a startups, tant des del punt de vista de l’inversor com des del punt de vista de l’emprenedor; la seva història en el món de les startups i comparativa de com s’opera en el sector tradicional vs. el de les startups; Diversity on boards o què és el digital Health.

– Dates i horaris: 20 i 21 de febrer, a les 10h a chick&basic Born Boutique Hotel, C/de la Princesa, 50.

 

IBEC BARCELONA

Bioenginyeria per a la medicina del segle XXI.

L’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC, www.ibecbarcelona.eu) és un centre de recerca, amb seu a Barcelona, que duu a terme recerca interdisciplinària d’excel·lència a la frontera de l’enginyeria i les ciències de la vida amb la finalitat de generar nou coneixement integrant camps com la nanomedicina, la biofísica, la biotecnologia l’enginyeria de teixits i les aplicacions de tecnologia de la informació en l’àmbit de la salut.

Des de la seva capacitat científic-tecnològica, l’IBEC vol contribuir al desenvolupament d’aquesta medicina del segle XXI basada en la bioenginyeria capaç de dissenyar i analitzar sistemes biològics i desenvolupar noves tecnològiques biomèdiques per a garantir una vida saludable i promoure el benestar universal, aconseguint una major qualitat de vida per a les persones.

Descobriràs com la bioingenieria està canviant la medicina del segle XXI.

– Data i horari: 19 de febrer a les 15h en el Parc Científic de Barcelona (PCB): Edifici Hèlix C/Baldiri Reixac, 15-21.

 

IESE

El nou màrqueting: com la funció comercial està canviant i què han de fer els directius.

Amb les noves tecnologies, les megatrends, i els millennials està morint el “màrqueting tradicional”? En aquesta sessió examinarem la vigència d’algunes de les eines clàssiques de màrqueting, així com alguns dels principals reptes als quals s’enfronten els directiu en aquest àmbit.

Ponent: Íñigo Gallo, Professor adjunt del departament de Direcció Comercial del IESE. EL Prof. Gall, és doctor en Management per l’Anderson School of Management de la University of Califòrnia Los Angeles (UCLA). Abans de realitzar el doctorat, es va llicenciar en Economia i Empresa a la Universitat de Barcelona, va treballar durant diversos anys com a consultor d’administració per a Everis i va cursar un MBA en el IESE.

La seva recerca se centra en entendre en què difereixen les compres experienciales (una situació que vivim o experimentem) de les compres materials (objectes tangibles que posseïm) i com influeixen aquestes diferències en la forma en què els consumidors avaluen i trien les experiències en contraposició als productes. Algunes de les preguntes a les quals Gallo tracta de donar resposta amb les seves recerques són: Quina diferència hi ha entre la forma en què influeix el preu a l’hora de decidir adquirir una experiència i un producte? Quin tipus de publicitat funciona millor per a les experiències en comparació amb els productes? Com breguen els consumidors amb la incertesa associada a l’avaluació d’una compra experiencial.

Íñigo Gallo ha presentat les seves recerques en dues conferències de primer nivell sobre el comportament dels consumidors organitzades per la Association of Consumer Research i la Society of Consumer Psychology. Així mateix, ha impartit seminaris en diverses institucions, tant acadèmiques com corporatives.

– Data i horari: 19 de febrer a les 19h a l’Aula Magna del Campus Nord de IESE Business School (Arnús i Gari número 7).

 

INESDI

INESDI Digital Business School, escola d’innovació de les professions que acompanya a persones i organitzacions en els seus processos de transformació digital. Estudien i analitzen l’evolució de l’economia digital. Busquen i detecten noves tendències i canvis rellevants en el sector.

– Data i horari: dues sessions, 20 i 21 de febrer a les 17h a C/ Rambla de Catalunya, 33 1r 1a.

 

IRB BARCELONA

Organoids: estudiar les cèl·lules en 3D.

L’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) és un centre de recerca de renom internacional dedicat a entendre qüestions fonamentals sobre la salut i les malalties humanes. Les principals àrees d’estudi de l’institut són el càncer i la metástasi, l’envelliment i l’estudi dels mecanismes bàsics que provoquen les malalties.

El IRB Barcelona duu a terme una cerca multidisciplinària d’excel·lència, oferint als seus membres una formació d’alt nivell en l’àmbit de les biociències. També ofereix un component d’innovació mitjançant la transferència activa de tecnologia com un benefici per a la societat, així com la participació en un diàleg obert amb el públic mitjançant activitats de participació i educació ciutadana.

– Data i horari: 21 de febrer a les 11h a C/Baldiri Reixac, 10.

 

JORDI VALLS

La realitat de la realitat Virtual.

Emprenedor i Productor de Realitat Virtual. Ceo& Fundador de Mentor-VR (https//)

Podràs conèixer a l’emprenedor de Realitat Virtual, Jordi Valls.

Farem un petit repàs de com hem arribat a l’estat de la Realitat Virtual i veurem el recent treball realitzat per Mentor-VR. Parlarem de com el VR canviarà la societat en general i el treball en concret, sobretot a curt termini i en termes molt realistes. No parlarem de ciència-ficció sinó de coses que ja estan passant a dia d’avui.

– Data i horari: 20 de febrer a les 12:30h al chick&basic Born Boutique Hotel, C/de la Princesa, 50.

 

NEKKO CAPITAL

Com escalar empreses amb una estratègia de city hub.

Nekko és un Venture Capital amb presència local i exposició global.

Et donaran les claus per a emprendre i fer créixer start ups en l’àmbit de les ciutats.

– Data i horari: 14 de febrer a les 12:30h a Avinguda Diagonal 405 bis, 2n pis.

 

NUCLIO VENTURE BUILDER

Descobrint Nuclio Venture Builder.

Nuclio és un Venture Builder que impulsa i construeix startups a partir d’idees de negoci validades en altres mercats. Per a aconseguir-ho, identifiquem i investiguem models d’èxit en altres països, els traslladem a Nuclio i els desenvolupem seguint una metodologia pròpia àgil sobre la base de llegeixin startup. Per a això, ens basem en el pilar fonamental de l’èxit: el talent de l’equip.

Assistiràs a la presentació de les startups que formen part de Nuclio i dels seus models de negoci i descobriràs què és un venture builder i com funciona el model de negoci de Nuclio.

– Data i horari: 14 de febrer a la 17h a la Plaça de Pau Vila 1, Edifici Palau de Mar, lletra A, Planta 2

 

PIER 01

Es realitzarà un tour en el qual visitaràs:

  • Metropolis Lab de Seat: espai open innovation.
  • Payment Innovation Hub de CaixaBank, Samsung,VISA, GlobalPayment, ARVAL: espai open innovation.
  • Antai Venture Builders: Company builder amb les start-ups Corner Job, Carnovo, Deliberry.
  • mVentures de la Mobile World Capital: explicació dels projectes.
  • Gas Natural: espai “open innovation”.
  • Capital Cell: La primera plataforma europea de micromecenatge per a projectes biotecnològics.
  • Byhours: startup Transformació en el sector hoteler.
  • Espai coworking de Barcelona Tech City: startups B-WOM, MyPoppins, eq Team, Drivy…

– Dates i hores: 15 de febrer i 18 de febrer a les 12h a la Plaça de Pau Vila, 1.

 

PLAT INSTITUTE

Plat Institute of Augmented Gastronomy

Plat és l’Institut de Gastronomia Augmentada. En el seu centre creatiu, ells uneixen educació, recerca i el desenvolupament de productes. Amb l’ús de noves tecnologies, Plat desxifra els desafiaments futurs de la indústria relacionada amb alimentació.

Es realitzarà una xerradada-inspiració sobre les noves tendències en Food Design i Food Tech on parlaran sobre les àrees de recerca que porten en el seu Laboratori.

La “Gastronomia Augmentada” és un concepte que dóna explicació a la futura interacció entre disciplines com: les arts, ciència, tecnologia, la vida en l’espai, arquitectura, entreteniment i medicina, amb la gastronomia.

Es tracta doncs de trobar altres funcions al menjar més enllà de la seva funció nutricional. Totes les àrees d’estudi tindran cabuda dins d’un nou pensament, metodologies, descobriments i productes per a les formes de vida del futur. Aquest concepte neix de la necessitat de la gastronomia de ser re-imaginada i redissenyada per a fer front els possibles problemes i reptes que sorgeixin en la humanitat tant en la Terra com en l’Espai.

– Data i horari: el 19 de febrer a la 13h a C/Pujades, 85, Baixos.

 

PRIVALIA

Privalia, l’interior d’un e-commerce i marca d’èxit.

Privalia, part de Veepee, és l’outlet líder de moda online. Privalia va néixer el 2006 a Barcelona com una botiga online, oferint vendes diàries de productes procedents de les millors marques, amb preus excepcionals i exclusius per als nostres clients. Un equip de més de 1.600 persones treballen de forma apassionada dia a dia al voltant del món inspirant als nostres clients a sentir-se millor i estalviar diners.

Privalia és líder en els 4 mercats en els que opera, (Espanya, Itàlia, el Brasil i Mèxic). A través de l’eficiència i innovació, com el seu canal mòbil i app, Privalia ha arribat a obtenir més de 34 milions d’usuaris registrats al voltant del món i al voltant de 29M de descàrregues de la seva app.

Privalia va ser adquirida en 2016 pel grup francès Veepee Group, creador i líder mundial del concepte “flash sales”.

– Data i horari: el 15 de febrer a les 10h a C/Llull, 113.

 

PROTOPIXEL

La llum, com mai l’havies imaginat.

ProtoPixel és la plataforma que ha convertit al disseny i el control lumínic en una pràctica amigable i accessible. Les nostres eines ajuden a dissenyadors, agències, artistes i empreses a crear experiències lumíniques dinàmiques i úniques dins del sector retail, hospitalitat i entreteniment, permetent-los destacar-se, atreure més clients i reduir despeses operatives.

Descobriràs com afecta la tecnologia lumínica al teu dia a dia, hores abans de gaudir del Festival de la Llum de Barcelona (Llum BCN).

– Data i horari: el 15 de febrer a les 16h a C/Pere IV, 78 2n 1a.

 

SHIP2B

Fundació Ship2B: Som una fundació privada que té per objectiu accelerar projectes empresarials d’alt impacte social posant a la disposició dels millors emprenedors la nostra comunitat de mentors, experts, entitats i grans empreses. A més, disposem de la primera i major xarxa d’inversió d’impacte d’Espanya i d’un vehicle de coinversió per a invertir en startups disruptives que generen una doble rendibilitat: econòmica i social.

– Data i horari: el 21 de febrero a les 16:30h a C/Almogàvers, 165 3ª Planta 

 

TYPEFORM

Typeform i l’equip creatiu.

Typeform és una empresa que ofereix el seu programari com a servei per a crear i gestionar formularis online i recopilar tota la informació.

– Data i horari: el 20 de febrer a les 9h a C/Doctor Trueta, 113.

 

WALLAPOP

Inside Wallapop: Un passeig per la història de l’app de compra-venda més popular.

Wallapop és el lloc on pots trobar tot el que busques i vendre el que ja no necessites. Wallapop és fer-te una mudança més fàcil. És, per fi, complir amb els teus propòsits d’any nou. I si no, buscar uns altres. Wallapop és recuperar entreteniments perduts. O trobar al pintor de la teva pròxima casa. Sabies que també pots trobar la teva pròxima casa? Wallapop és alleugerir la teva motxilla per a viure amb menys coses. Wallapop és fer amics. Wallapop és la plataforma en què la que la segona mà, es converteix en millor opció que la primera.

– Data i horari: el 21 de febrer a les 12h a Avinguda Meridiana, 89.