La fusta revoluciona la construcció contemporània

La fusta revoluciona la construcció contemporània

- 3 September 2016

Sorry, this entry is only available in European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El London Design Festival és un dels esdeveniments més importants sobre disseny de tot el món. A finals de setembre (20-25) es celebra la seva 13ª edició. La filosofia del festival? Aglutinar el millor del disseny. Creativitat, innovació, originalitat. I la joia d’aquest any és –sens dubte- el projecte arquitectònic The Smile. Una construcció feta de làmines de fusta de tulíper i dissenyada per l’arquitecta canadenca Alison Brooks, juntament amb l’estudi de disseny i enginyeria Arup.

Si el formigó i l’acer van ser els protagonistes del segle XX, la fusta ho serà del segle XXI. The Smile és un experiment en viu que demostra que gairebé no existeixen límits en la construcció. Catorze metres de llarg per 4.5 metres d’ample formen una estructura auto-equilibrada que desafia constantment la gravetat. La construcció s’aguanta per sí mateixa. Sense bigues d’acer. Una prova plausible de que aquest material també pot tenir una funció estructural. Gairebé un miracle. I una revolució. Però més enllà d’aquest punt d’inflexió en la construcció contemporània trobem un material d’alta qualitat. Net. Fi. Massa bo per només ser estructural.

Per a l’arquitecta Alison Brooks, The Smile va ser la oportunitat de desafiar un material com la fusta i estirar-lo fins a límits insospitats. L’estructura més complexa feta de fusta que mai abans s’hagi construït. La seva forma recorda la d’un somriure. Un somriure de satisfacció. De victòria. Una cara feliç que demostra la revolució de la fusta.

london-design-festival-installations-2016_dezeen_1568_4