1. Desperta la ment per 2. ser més creatiu

TheCreativeNet - Superexpresso

1. Desperta la ment per 2. ser més creatiu

Ho sentim, aquesta entrada està disponible només en Espanyol Europeu. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Per mantenir el cos en forma tothom té clar que l’hem d’exercitar. Doncs amb el cervell passa el mateix. És un múscul que hem d’entrenar per mantenir-lo lúcid + actiu. Si no potenciem la nostra agilitat mental, se’ns pot desgastar. Una bona manera és a partir de diferents jocs de lògica o d’ingeni. O tot el contrari: potenciant el pensament lateral. Pensant al revés de com ho faries normalment + deixant la lògica de banda. Com que probablement sereu de vacances, avorrits i amb la ment en blanc, us deixem alguns exemples perquè el vostre cervell passi de 0 a +1000000000000000 en qüestió de segons.

1. Fes un sudoku

TheCreativeNet - Sudoku

2. Pensa de forma lateral

El terme = del psicòleg Edward de Bono. Es basa en explorar altres solucions i no encasellar-nos ni tancar-nos en una sola idea. Es tracta d’obrir la nostra ment + estimular la nostra imaginació. Normalment solucionem els problemes de forma racional, tenint en compte pautes de conducta prèvia i lògiques passades. Amb el pensament lateral l’única regla és oblidar tot el que ens va funcionar en el passat.

  1. La suma de 3 xifres iguals = 60. I l’únic que sabem és que no és el 20. Quins podrien ser?
  2. Aquest matí m’ha caigut una arracada en una tassa de cafè però no s’ha mullat. Com pot ser?
  3. Si tens 3 tasses de cafè i 14 tarrons de sucre, com pots endolcir les 3 tasses utilitzant un número imparell de tarrons per a cada una?
  4. Com s’aconsegueix que una gerra pesi menys omplint-la amb alguna cosa?
  5. Hi ha 6 ous en un cistell i 6 persones. Totes les persones agafen un dels ous, però al final un dels ous segueix a la cistella. Com pot ser?

3. Estimula el pensament numèric

Quin número hauria de seguir a aquestes sèries?

316 – 156 – 76 – 36 – 16 – 6 – ?

2 – 10 – 3 – 20 – 4 – 40 – ?

1 – 3 – 7 – 15 – 31 – ?

4 – 7 – 10 – 13 – ?

4 – 6 – 9 – 6 – 14 – 6 – ?

Foto de Portada de Superexpresso.

Solucions: 55 + 5 = 60, el cafè era en gra, posant només un tarró a cada tassa, omplint-la de forats, una de les sis persones ha agafat l’ou amb el cistell, 1, 5, 63, 16, 19.