Manifesto

TheCreativeNet -Manifesto

Manifesto

Ho sentim, aquesta entrada està disponible només en Espanyol Europeu. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

I

thecreative.net és una xarxa digital que identifica, interconnecta i visualitza a una selecció de creatius i artistes de Barcelona/Catalunya entorn d’una pàgina web.

II

La base de l’univers thecreative.net és el centenar de creadors que van formar part del programa de televisió Caràcter, emès al canal 33 entre març de 2014 i gener de 2015. Aquests noms van ser seleccionats al seu dia en base a un criteri editorial rigorós i compromès amb l’exigència creativa.

III

Els creadors inicials aporten, al seu torn, 10 noms que consideren una aposta creativa de futur, i ens expliquen per què han triat a cadascun d’ells. La justificació de la tria suma valor a la xarxa.

IV

La selecció, doncs, parteix de nosaltres, però immediatament s’obre a opinions independents que enriqueixen el resultat. El fet que siguin els mateixos creadors (i no un comitè de comissaris) els qui seleccionin els futurs integrants de la xarxa aporta varietat al projecte i el fa més democràtic.

El criteri és doncs la suma de cent criteris. Cadascú té la seva pròpia visió, però tots mirem en la mateixa direcció.

thecreative.net creix, així, de forma orgànica i subjectiva, però supervisada.

V

Quin és l’objectiu principal de thecreative.net? Donar a conèixer el talent local, projectar-lo, donar-li visibilitat i descobrir a creadors emergents a través d’altres creadors.

VI

Els creadors recomanats per altres creadors permeten obrir portes i despertar la curiositat cap a un univers creatiu de vanguàrdia. thecreative.net serà una plataforma per donar visibilitat i difusió al talent local; a vegades desconegut, a vegades més consolidat.

Delegar l’elecció es justifica en una realitat: qui millor detecta el talent d’un creador és un altre creador.

VII

La creativitat és universal, però hem triat enfocar-nos geogràficament a Barcelona/Catalunya.

VIII

thecreative.net és un univers inclusiu, no un cens exhaustiu. Està viu i en construcció. Un cop s’inauguri amb ms de 1100 creadors, el mapa segueix creixent a través dels artistes més recomanats, que passen a preescriure les seves apostes creatives de futur.

És una fotografia que recull l’ara i l’aquí.

IX

Per estructurar el motor de cerca i reflexar la multidisciplinarietat de les indústries creatives d’avui hem utilitzat un sistema de tags: cada creador escull les seves pròpies etiquetes –amb un màxim de cinc- segons els àmbits de treball on encaixa.

thecreative.net també permet buscar per sexe, edat i ciutat de naixement o residència. El perfil de cada creador també inclou dades professionals, links al seu treball i la possibilitat de contactar amb ell.

X

thecreative.net vol ser un espai on crear connexions. És un pont entre creadors, però també entre creadors i aquells que busquen talent: comissaris, empreses, institucions, periodistes… thecreative.net, més enllà de la comunitat que crea a través de la xarxa, és també un mitjà de comunicació: Amb una revisita digital i un event anual, fa difusió de totes les novetats i notícies relacionades amb els creatius i la creativitat ens sí.

Foto de portada de Outro Studio.