Necessitem creativitat, no metres quadrats

Necessitem creativitat, no metres quadrats

Ho sentim, aquesta entrada està disponible només en Espanyol Europeu. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

L’arquitecte José Miguel Prada Poole diu que vivim en cases buides. I què voleu que us digui? Té raó. Perquè efectivament, quan anem a treballar, la casa queda buida. Però encara més, quan estem al menjador, el dormitori és buit. I quan dormim les vuit hores cada nit, són vuit hores en què el menjador i la cuina i el passadís són buits. I el traster i la terrassa? Buits. I aquests dos preciosos banys completament equipats i enrajolats fins al sostre amb sanefes florals? Buits. Metres quadrats buits.

 Plegant l’espai, plegant la casa

Al Media Lab del MIT han collat intel·lectualment el tema amb els llits plegables i les taules plegables, i han creat la CityHome: un habitatge que amb prou feines té 20 m2 capaç de transformar-se en un de, sí, com a mínim 87.

Quan el menjador no es fa servir, senzillament desapareix. Quan la cuina no es fa servir, es guarda dins de l’armari i quan dormim, tota la casa és el nostre dormitori.

I és que, per molta crisi i molta baixada de peus, sembla que el que veritablement necessitem no són més metres quadrats, sinó rendir-nos a la nostra imaginació i confiar cegament en la creativitat.

Vía FFBCN.