Una casa arbre potència la creativitat dels escriptors

Una casa arbre potència la creativitat dels escriptors

Ho sentim, aquesta entrada està disponible només en Espanyol Europeu. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ni llicències, ni terminis de lliurament, ni la troballa d’un jaciment romà quan l’obra encara està construint-se. Si alguna cosa inquieta als arquitectes és el concepte d’«estandardització». Entenguem-nos, estandardització obligatòria, que és la forçada per la idea de reduir costos que converteix les ciutats de tot el món en territoris clonats i impersonals.

Perquè si cada persona té unes necessitats, si no teniu res a veure amb el veí, si en els baixos segona viu un arquitecte solter i en el primer tercera un veterinari amb tres fills, per què han de ser llavors iguals els seus habitatges?

I això és el que ha entès perfectament l’estudi de Phoenix Blank Studio que ha dissenyat per a la Fundació Jan Michalski un petit habitatge destinat a ser utilitzat per un dels guanyadors del concurs d’escriptors organitzat per la fundació. Per a major dificultat, l’habitatge s’adapta a una estructura prèviament existent —la Maison de l’Ecriture—, un bosc de columnes rematades per una plataforma foradada. L’objectiu? Un espai de treball aïllat, silenciós i relaxant en el qual un escriptor pugui concentrar-se en la seva obra allunyat del soroll mundanal.

La cabina de Blank Studio —perquè això és el que és: una cabina— penja de l’estructura com el niu d’un ocell. Les parets, que compten amb diferents graus d’opacitat, permeten tant l’entrada a l’habitatge de la llum natural de l’exterior com la sortida de la llum artificial interior. La fusta del mobiliari i les parets interiors, i l’ampli espai destinat a emmagatzematge de llibres, són el somni de tot freelance a la recerca d’un ambient de treball agradable. Del que no es parla en el projecte és del preu final, però posats a estandarditzar, per què no fer-ho amb l’excel·lència?

HOW_2 HOW_5

Vía FFBCN.