ten.evitaerceht: Comença el compte enrere

TheCreative.Net - Brian Oldham

ten.evitaerceht: Comença el compte enrere

Ho sentim, aquesta entrada està disponible només en Espanyol Europeu. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ara sí que sí, comença el compte enrere. A partir d’avui i fins al llançament oficial del projecte, ens comunicarem al revés. Perquè s’ha demostrat que els resultats de pensar al revés = molt més creatius i estratègics. Perquè pensant el contrari del que es pensa normalment, és quan s’arriba a solucions innovadores. Perquè pensar al revés, és pensar diferent, i la originalitat és la base de la creativitat.

Com? Utilitzant brainstormings reversibles. I explorant múltiples factors a la inversa.

4. Identifica el problema i escriu-lo.

3. Inverteix el problema. En comptes de preguntar-te com pots solucionar-lo, pregunta’t com podries causar-lo. O en comptes de buscar la causa del problema, intenta pensar com aconseguir l’efecte contrari al desitjat.

2. Quan sàpigues com ocasionar el problema, pensa possibles solucions. I sobre tot, no en descartis cap.

1. Ara que ja saps com solucionar el problema invertit, ja pots tornar al problema original. Dóna-la volta a les possibles solucions per trobar la solució real.

Fàcil, no?

Pensar al revés també significa pensar coses noves, diferents, estrambòtiques. Com més descabellades, millor. Si sempre actués d’una manera, capgira-ho per trobar noves posicions. Qualsevol acció apresa és discutible. Ja ho va dir Einstein: “Per ser un gran científic, dedica 15 minuts al dia a pensar just el contrari del que creuen els teus amics”. Perquè la singularitat és la base de la creativitat. Trenca amb tot el que creus que saps, només així trobaràs nous camins.

Foto de portada: Brian Oldham.