Això és el que passa quan TheCreativeNet transforma una masia del segle XX

Això és el que passa quan TheCreativeNet transforma una masia del segle XX

Una habitació que és una jungla, formes geomètriques a les parets o un lavabo ple de llums de neó. Encetem la temporada de la manera més imprevisible possible. Diferents artistes de TheCreativeNet van intervenir ahir a la nit una masia de principis del segle XX: The Creation House. Escultura, pintura, vídeo art, collage, fotografia i gastronomia en directe. Un esdeveniment on TOT era inesperat. Art en estat pur. Sorpresa rere sorpresa. Us desvelem el què, el qui i el com del que va ser la FESTA de la creativitat.

La masia -en plena rehabilitació- demanava a crits deixar el passat enrere i començar una nova etapa. Quatre artistes de TheCreativeNet van ser els encarregats de transformar totes les habitacions de la casa. I donar-li una nova vida. L’Alejandra Atarés, el Lauro Samblás, el Pau Sampera i el col·lectiu Dos Topos (foto de portada) van intervenir en directe diferents parts de la casa mentre la Laura Veraguas (xef de l’Iradier) s’encarregava del càtering i el César Segarra de les fotos. I el tema principal? La simbiosi entre el vermell de Campari i el vermell de les diferents peces d’art. Preparats per l’Unexpected Red?

Poseu-vos en situació. Us citen en un punt de l’Upper Diagonal de Barcelona. Sense tenir massa idea d’on aneu o de qui o què us hi trobarareu. Només sabeu que hi haurà sorpreses, i que el tema de la nit és el color vermell. Arribeu, i sentiu jazz de fons. En directe. I gairebé sense adonar-vos-en us posen un Campari Tonic a la mà. Vermell, és clar. La casa és co-llo-nu-da. Beveu un glop, mireu amunt. En beveu dos més. Per sort, us queda una mà lliure per pescar entre els diferents plats en tons vermellosos que ha preparat la Laura Veraguas.

Continuem. Encara a la primera planta, us trobeu amb un Photocall gairebé futurista. Seieu, us col·loqueu. Flash. A la tercera planta hi trobareu una sorpresa, us diuen. Doncs som-hi. Però per arribar-hi primer heu de passar per la segona. A mà dreta les parets d’una de les habitacions és multicolor. Les projeccions són del Lauro Samblás, artista visual que basa la seva obra en el collage. El lavabo també és seu. Llums de neó vermells i formes geomètriques. Us sentiu com si fóssiu dins d’una de les seves obres.

L’habitació del costat sembla una jungla. Plantes de veritat, plantes de paper i plantes empaperant la paret. Entre tanta vegetació hi trobeu a l’Alejandra Atarés i dos dels seus quadres, que dialoguen a la perfecció amb l’espai. Colors brillants, vegetació i psicodèlia. Us hi esteu una estona fins que decidiu continuar la ruta. O no. Potser voldríeu baixar a per un altre Campari? Fos com fos, amb el temps tornaríeu a aquest mateix punt. Segona planta, habitació 3. Hi trobeu tres escultures que recorden 3 kebabs. Donen voltes sobre el seu mateix eix. I a les parets, graffitis. Benvinguts a l’habitació del Pau Sampera.

L’última habitació està plena de papers. I de pintura. Dues noies –l’Ariadna Ribas i l’Ana Pfaff- són al terra, pintant al damunt de fotogrames que escanegen al moment i projecten en una de les parets. La seva obra es basa en la recol·lecció i el reciclatge de peces audiovisuals. Les intervenen i transformen en nou material. Treballen ràpid, saben el que es fan. Per un moment us quedeu hipnotitzats.

Unes escales més i ja sereu a la tercera planta. I la sorpresa? Tota una paret amb les projeccions de les fotografies del Photocall. I també la teva foto impresa. Al damunt de les cares, un dels collages del Lauro Samblás. Us sentiu que sou dins de les diferents obres, i que vosaltres mateixos us heu convertit en una peça d’art. La resta de la nit va canviar en funció del convidat. Què haguéssiu fet vosaltres en la seva situació? Les fotos del César Segarra us ho poden ajudar a imaginar.

DSC_8482 DSC_8478 DSC_8475 DSC_8462 DSC_8461DSC_8452 DSC_8451 DSC_8447 DSC_8440 DSC_8438 DSC_8436 DSC_8434 DSC_8458 DSC_8515 DSC_8510DSC_8501DSC_8498 DSC_8496 DSC_8493 DSC_8633DSC_8628 DSC_8627 DSC_8621DSC_8619 DSC_8616 DSC_8614 DSC_8610 DSC_8606DSC_8598DSC_8595 DSC_8592 DSC_8590 DSC_8589 DSC_8587 DSC_8582 DSC_8579 DSC_8578 DSC_8574DSC_8569 DSC_8562 DSC_8559