La creativitat en números

PIC BY HIDEKI MIZUTA / CATERS NEWS - A man has been spotted walking on water in Bolivia, that is, until you realise it is an optical illusion. Hideki Mizuta, 29, from Japan, captured the image of the wellie-clad tourist strolling across the water and towards the sun, while he was at Salar de Uyuni salt flat in Bolivia. As one of the flattest places in the world, Salar de Uyuni becomes covered in a thin layer of water during the rainy season and becomes a mirror image of the sky at that moment in time.

La creativitat en números

1. 8 de cada 10 persones es sent pressionada a la feina per ser més productiu i no més creatiu. O el que és el mateix: l’estrès mata la creativitat. L’etern problema? Que la creativitat = un valor intangible.

2. Un 60% dels CEO a nivell mundial valoren la creativitat com una de les qualitats més importants que hauria de tenir un bon líder. Aptitud apreciada gairebé pel damunt de la integritat o del pensament global. Perquè ser creatiu vol dir moltes coses = resoldre problemes + trobar noves solucions.

3. Més d’un 70% de persones amb estudis universitaris creuen que “Creativitat” hauria de ser una assignatura més a l’escola. Igual que les matemàtiques o les ciències. Sense excuses.

4. El sector que crea més llocs de treball = la Industria Creativa. Les agències de publicitat i comunicació proliferen, però també els departaments dins de les pròpies empreses. Ser creatiu també vol dir estar al dia de les tendències del sector + tenir idees fresques.

5. Ens passem més del 50% del nostre temps online buscant contingut i s’ha demostrat que la informació menys creativa és la que descartem abans. La sobresaturació ens fa selectius. I ser selectiu = elegir la creativitat.


Foto de portada de Hideki Mizuka