Necessitem creativitat, no metres quadrats

TheCreative.Net - Cases Creatives

Necessitem creativitat, no metres quadrats

L’arquitecte José Miguel Prada Poole diu que vivim en cases buides. I què voleu que us digui? Té raó. Perquè efectivament, quan anem a treballar, la casa queda buida. Però encara més, quan estem al menjador, el dormitori és buit. I quan dormim les vuit hores cada nit, són vuit hores en què el menjador i la cuina i el passadís són buits. I el traster i la terrassa? Buits. I aquests dos preciosos banys completament equipats i enrajolats fins al sostre amb sanefes florals? Buits. Metres quadrats buits.

 Plegant l’espai, plegant la casa

Al Media Lab del MIT han collat intel·lectualment el tema amb els llits plegables i les taules plegables, i han creat la CityHome: un habitatge que amb prou feines té 20 m2 capaç de transformar-se en un de, sí, com a mínim 87.

Quan el menjador no es fa servir, senzillament desapareix. Quan la cuina no es fa servir, es guarda dins de l’armari i quan dormim, tota la casa és el nostre dormitori.

I és que, per molta crisi i molta baixada de peus, sembla que el que veritablement necessitem no són més metres quadrats, sinó rendir-nos a la nostra imaginació i confiar cegament en la creativitat.

Vía FFBCN.